0
  • Nincsenek termékek a kosárban.

Maradj Talpon! – vezérlés

A CEDA mostanra több mint három éve folyamatosan biztosítja a Maradj Talpon! című műsor felvételi technológiáját. Egy telepített vezérlőnek – a közvetítőkocsival szemben – több előnye is van, melyek nagy mértékben segítik a műsorkészítőket. Egy vezérlő mindig sokkal tágasabb, mint egy bármilyen közvetítő kocsi, így nem csak a munka könnyebb, de az összes eszköz és kijelző is sokkal átláthatóbb. Sőt, a nagyobb térnek köszönhetően több eszköz és monitor kaphat helyet. Egy kocsiban állandó problémát jelent a kis légtérben koncentrálódó –a műsorkészítés hevében keletkező- utasítások, kollégák egymás közti kommunikációja. A fizikális távolság a műterem és a közvetítő kocsi között nemcsak a lassítja a munkát de télen-nyáron komoly megterhelést jelent az ott dolgozók szervezetére. Gondoljunk csak bele télen a fűtött kocsiból a sokszor fagypont koruli udvaron kell beszaladni a szintén fűtött műterembe…

CEDA felveteli technologia

Az MTVA felvételi szolgáltatója a CEDA

A Maradj Talpon! tervezett őszi újraidnulása kapcsán feltett újságírói kérdésre Szentesi Zsol producer elmondja: „Mindig is a telepített vezérlő mellett kardoskodtunk. Jómagam is sokat dolgozom, dolgoztam közvetítő kocsikban, így nem is kérdéses, hogy mennyivel jobb munkakörülmlényeket biztosít egy fizikális vezérlő. Ennek érdekében immáron harmadik évben arra törekszünk, hogy alvállalkozóinkkal megtaláljuk a leghatékonyabb workflowt, valamint, hogy a legjobb technológiai megoldásokkal támogassuk a műsorkészítők munkáját.”

 

„A felvételek tervezett indulása előtt kisebb átépítéskre és fejlesztésekre kerül sor. A műterem audio monitorozása teljesen újra lett gombolva, továbbá a rögzítéstechnológiai munkafolyamatot is szigorítottuk. Egy rögzítési naplórendszert hoztunk létre, megerősítve ezzel a produkció adatbiztonságát.” erről már Daubner Tibor műszaki igazgató magyaráz az érdeklődő újságíróknak.

Az új felvételi szakasz próbai már július közepén kezdődnek. Az ősz folyamán pedig decemberig közel száz adásepizód felvételére kerül sor a tervek szerint.

Enter your keyword