0
  • Nincsenek termékek a kosárban.

Átszabják a hírfolyamot

Március 7-én mutatta be a kaliforniai Menlo Parkban Mark Zuckerberg, a Facebook alapító tulajdonosa, hogyan néz majd ki a közösségi oldal új hírfolyama, amitől a cég a bevételek növekedését várja. Az új, vizuálisan gazdagabb rendszerben az állandó, ömlesztett információfolyam helyett a felhasználók ismerőseinek megosztásai, a márkák posztjai és a Facebook játékok üzenetei felbontva jelennek meg. Lényegében a Facebook desktop változata jobban hasonlít majd a mobil verziókra: leegyszerűsödik a hírfolyam, és nagyobbak lesznek a képek, ezáltal megnőnek a hirdetési felületek.
A különböző típusú tartalmak ezentúl külön hírfolyamban jelennek meg az új, mobiltelefon-orientált verzióban: a könnyebb átláthatóság érdekében külön hírfolyamba kerülnek a szöveges üzenetek, a fotók, a videók és a zenék. A márkák posztjai is elkülönített rovatban fognak szerepelni, és üzeneteik, ugyanúgy, mint a felhasználók ismerőseinek üzenetei, szélesebb vásznon jelennek majd meg. A külső linkeknek nagyobb hangsúlyt kapnak az új rendszerben, ami azt jelenti, hogy ha egy felhasználó több ismerőse is ugyanazt a külső tartalmat osztja meg, akkor az a cikk nagyobb teret kap a hírfolyamában.
A felhasználó úgy alakíthatja ki a saját Facebook oldalát, hogy csak a legszűkebb baráti köre vagy a családtagjai által feltöltött posztokat láthassa, de tetszés szerint rászűrhet a zenei, vagy a sporthírekre is, és ettől a hírfolyama olyan lehet, mint egy személyre szabott szaklap. Azonban ha valaki úgy kívánja, lehetősége lesz a régi típusú, mindent magába foglaló hírfolyam megjelenítésére is az üzenőfalán.
A hírfolyam mellett a keresés és a felhasználói profil funkció új verziója lehetővé teszi majd a felhasználók számára, hogy kívánság szerint mélyebbre ássanak az őket érdeklő témákban.
Az új alkalmazás egyelőre csak az asztali és a mobil számítógépeken lesz elérhető, a táblagépeken és az okostelefonokon használható verzió néhány hét múlva kerül forgalomba.

Leave a Comment

Enter your keyword